Spiegel karper

Ik heb mijn PB gevangen bij Carpnature

Verhaal door Barry de Haas

Spiegel karper

Vrijdagmiddag gearriveerd bij Bert. Na een bakkie en het nodige voer te hebben meegenomen, diverse partikels en boilies zijn wij naar de plas gebracht. Ik was een paar jaar geleden al een keer wezen kijken. Toen ik eraan kwam voelde ik gelijk weer de al overheersende rust. Heerlijk

Tijdens het neerzetten van onze spullen draaiden er 2 vissen links van mij in een inham.

Samen met een maat van mij besloten we om, om de run te vissen daardoor hoefde we niet te tossen wie links of rechts zou gaan vissen. Wel zo leuk voor allebei.

Ik gooide een hengel links in de inham voor een paar lelies. Klein handje voer erbij. Andere hengel ging tegen het eiland. De eerste vis zich diende zich aan, een schub van net over de 10 kilo. Top, een prachtige vis. Eerste is binnen. S’nachts ving mijn maat de eerste vis een spiegel van 8 kilo

Zaterdagochtend net na de koffie liep de linker hengel af. Ik pakte de hengel en voelde meteen dat het om 1 van de grotere vissen ging. Na een lange dril kwam de vis voor de eerste keer boven. Ongelooflijk wat een beest een brede rug en wat had hij een lengte!!!!!

Nu maar hopen dat hij niet los zou schieten. Na vervolgens nog 10 min lag de vis in het net en konden we hem uit het water tillen. Wat een gewicht. Die moest over de 20 kilo grens gaan.

We hebben hem gewogen op een gewicht van 22,8 kilo met een lengte van 105 cm. Kicken, wat gaaf. Mijn pb gevangen in een jaar waarop ik niet meer had gedacht dat ik uberhaupt nog zou vissen vanwege mijn tijdsgebrek.

Nadat we de vis op de foto hebben gezet mocht hij weer lekker zwemmen. Het weekend kon voor mij niet meer stuk. Dit was waar ik op had gehoopt maar je weet nooit of het ook lukt. Ik heb John gebeld en heb hem het verhaal gedaan. Hij kon het ook niet geloven omdat de vis 5 jaar geleden 14 kilo woog. Het is een vis van het oude bestand. Nadat er een automatisch voeremmer op het water is gekomen moet hij daar goed van hebben gegeten.

Hij vertelde mij ook dat er dit jaar vissen gevangen zijn tot 14 kilo. Dat er vissen zijn verspeeld waaronder een hele grote, vertelde 1 van de vissers. Wie weet was dat deze schub.

In de middag ving mijn maat een mooie spiegel een kleinere van 6,5 kilo

Het is rustig gebleven tot zondagmiddag, ik ving toen nog een spiegel van 11,5 kilo dat was de laatste vis van dat weekend. Wij hebben het super naar ons zin gehad.

Je zit er heerlijk rustig. Je hebt het water voor je alleen en wat ook handig is, is de adapter die er staat om je tel op te laden. En het licht wat aanwezig is. Het is daar namelijk stikdonker.

Nadat we Bert gedag hebben gezegd zijn we zondag eind van de middag weer naar huis gereden. Ik heb tegen John gezegd dat we zeker volgend jaar terugkomen.

Comments

 1. Mooi visweekend genoten op de
  Carpnature, samen met mijn vrouwtje
  Geboekt in maart, maar niet te weten dat augustus zo hoge temperaturen beloofde.
  Des ondanks de warmte toch 2 vissen weten te landen.
  19 pnd karper en een knappe steur.
  Maar het uitzicht/ stilte/ en van mekaar genieten, is voor mij ook een pre.
  Met dank aan Bert voor de super ontvangst, waar je je meteen welcom voelt, en niets teveel is. Mooi visite kaartje 👌
  Vele carp domeinen bevist, maar voor 2 nachten, in eigen land (mooie Drenthe)
  Zekers doen.
  Dit uitje met mijn vrouw en vismaatje die mijn 🎣 hobby deeld,
  Is dit zeker herhaling vatbaar 👍

 2. Pingback: [Carpnature] Please moderate: "Ik heb mijn PB gevangen bij Carpnature" - Carpnature

 3. Hoe veel karper zijn er totaal op de hele plas uit gezet. En is de vangs ook beetje redelijk…
  Ik vind 100 pp voor 2 dagen best veel.

  Maar goed
  het moet ook onderhouden worden

Leave a Comment