Over Ons


Over onszelf

Mijn naam is John en samen met Bert bezit ik een mooie plas in Beilen te Drenthe. De plas is al jaren oud en een aantal jaren geleden hersteld. Ik heb zelf jaren op karper gevist. Daarom weet ik als geen ander hoe lekker het is als je in de natuur met je vismaat mooie karpers kunt vangen. Alleen aan het water met daarin een mooi bestand aan karpers.

Wij willen er voor zorgen dat je een topweekend hebt wanneer je bij ons komt vissen,  zodat je er met plezier op terug kijkt. Wij staan ten allen tijde voor je klaar en open voor opmerkingen, vragen en verbeteringen.

Over de Plas

De plas is al jaren oud en is hersteld. De plas is meer dan 1 hectare. De diepte ligt op het diepste punt op ongeveer 2 meter. Het winterpeil is ongeveer 30cm hoger dan het zomerpeil. Hierdoor is  het aan de linkerzijde van de plas in de zomer 1,70m en aan de rechterzijde ongeveer 0,80m.

Aan de plas is er maar 1 stek waarvan je met 2 man kunt vissen. Dus je hebt samen de hele plas het hele weekend voor jezelf. De stek heeft een ruime vlonder waar genoeg plek is voor 2 tenten. Dat maakt Carpnature zo bijzonder.

Carpnature is er voor jou en de natuur. Daarom hebben we de keuze gemaakt om alleen maar in het weekend het water te laten bevissen en zo zorgen we ervoor dat de vissen de ruimte krijgen om natuurlijk te kunnen blijven azen. Er is 5 dagen rust zonder hengeldruk. Vissers blijven gelijke kansen houden om de vissen te kunnen vangen.

Vissen op Carpnature is vissen in de natuur. Je wordt als visser echt 1 met de natuur. Niemand en niets om je heen samen met je vismaat zit je een weekend heerlijk te genieten van de stilte en alles wat er om je heen gebeurd. Het kan zomaar zijn dat er 5 meter naast je tent een ree je staat aan te kijken. Dat er een ijsvogel op je hengeltop gaat zitten of dat er rakelings over je tent een havik vliegt. Zomaar een aantal aspecten van die hele mooie plek. Omgeven door de mooiste natuur. Dassen en vossen komen geregeld bij je kijken.

Maar je zit er natuurlijk niet alleen voor de natuur. Je zit er om mooie karpers te vangen. Dat kan bij Carpnature. Er zit een prachtig bestand aan schub en spiegelkarpers. De gewichten liggen gemiddeld rond de 8 kilo met uitschieters tot 22 kilo. Er zijn meerdere uitzettingen geweest waardoor de gewichten heel divers zijn. Er zitten ongeveer 70 vissen. De recente uitzetting van 2020 bestond uit 36 vissen, waaronder rijen, volschubspiegel en zware beschubte spiegels.

Check hier de voorzieningen bij de plas.